V první řadě bych chtěla poděkovat @chefkamu za geniální recept! Jaktože mě to nenapadlo? K tomu, abyste si doma vytvořili zdravější, veganskou verzi slaného karamelu budete potřebovat pouze 3 lehce sehnatelné ingredience a ten výsledek? Naprostý #musthave na palačinky, lívance, vafle, nebo jen tak přímo do krku 💝 Přísahám, že je to vážně naprosto luxusní záležitost a jsem ráda, že jsem tenhle recept našla, určitě doma vyzkoušejte také, není to vůbec nic složitého!
RECEPT:
1 balení kokosového mléka v plechovce (400 g)150 g třtinového cukruSůl podle chuti (dala jsem cca 2-3 špetičky)
POSTUP:
Plechovku kokosového mléka necháme v lednici hodinku víkem dolů, aby se oddělila hustá část smetany od tekuté, do hrnce vydlabeme pouze tu hustou část a necháme rozehřát na plotně Poté přidáme cukr a mícháme metličkou, dokud se směs krásně nepropojí a celou směs pár minutek povaříme. Poté přidáme špetku soli a odstavíme. Necháme vychladnout a můžeme mlsat.
Žádné komentáře:
Okomentovat