čtvrtek 1. srpna 2019

Dvouvrstvý koláček

Občas se stane taková věc, že přijdete k lednici a zjistíte, že potřebujete zdělat tohle a tamto, zkrátka půlku lednice, a teď co s tím. No u mě funguje nejlíp to narvat do koláče (pokud se nejedná o salám 😄), protože se to jednoduše smíchá, dochutí a je to 👌 Tady vidíte v hlavní roli červené fazole viz tmavá vrstva a cizrnou viz světla vrstva. A dohromady to chutná úplně jak bábovka 🤣 Já si na tom pochutnala moc a jak už jsem vám říkala, tak i můj milý, což není z jídla z cizrny a fazolí asi úplně běžné 🤣 Máte to s chlapy stejně? 🤔


RECEPT forma 11 cm:

Tmavá vrstva:

200 g fazolí červených v nálevu
60 g proteinu (mám nový úplně top vanilkový od Biotech USA 👉 @fitness007cz )
70 g špaldové mouky hladké 
15 g holandského kakaa
2 vejce
1 špetka kypřícího prášku
2 lžičky třtinového cukru
2 lžičky arašídového másla (nebo jiné oříškové) 
30 g mléka 

Světlá vrstva:

200 g cizrny (předem namočené) 
60 g proteinu
70 g hladké špaldové mouky 
2 vejce
1 lžička arašídového másla 
1 špetka kypřícího prášku 
1 lžička skořice 
2 lžičky třtinového cukru
1 lžíce tvarohu
50 g mléka 

POSTUP:

Každou vrstvu připravujeme zvlášť. Nejprve si rozmixujeme fazole s dvěma vejci, vlijeme do misky, přidáme protein, mouku, kakao, kypřící prášek, aramáslo, třtinový cukr a doředíme mlékem. Pořádně promícháme a těsto o řídké konzistenci přelijeme do dortové formy vystlané pečícím papírem. Připravíme si druhou vrstvu. Namočenou cizrnou slijeme a rozmixujeme spolu s vejci, přelijeme opět do mísy, přidáme protein, mouku, aramáslo, třtinový cukr, skořici, kypřící prášek, tvaroh a naředíme mlékem. Druhou vrstvu nalijeme na světlou a pečeme na 180°C zhruba 40-45 minut, zkontrolujeme špejlí. 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

246 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 25 g z toho cukry 5,6 g
Tuky 5,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,7 g
Vláknina 6,3 g

Žádné komentáře:

Okomentovat