čtvrtek 1. srpna 2019

Lněná pizza bagetka


Tohle je taková zvláštní směsice #lowcarb bagetky a nelowcarb náplně, ovšem dohromady se to tak krásně doplňuje, že jsem se o to rozhodla se s vámi podělit 😄 Já si totiž hrozně zamilovala chuť lnu, konkrétně lněné mouky a pečivo z ní je opravdu tak zvláštně dobré, že to dost dobře nedokážu popsat 🤔 Používáte zlatý len? Já ho objevila díky zásilce od značky @greenapotheke , kde ho právě mají a je to můj nový velký oblíbenec nejen díky své chuti, ale i z toho důvodu, že obsahuje omega 3 mastné kyseliny, vlákninu, thiamin, riboflavin, niacin a celou řadu dalších vitamínů, dále minerály v podobě vápníku, železa, manganu, hořčíku,... Ze všech stran snad jen sama pozitiva 👌 Takže doporučuji pohledat a vyzkoušet 😊 Jen chci (na základě upozornění) dodat, že nejsou vhodná ke každodenní konzumaci ve velkém množství, proto je dobré dbát na doporučené dávkování 😊

RECEPT na 3 ks:

100 g zlatého lnu @greenapotheke 
2 lžičky psyllia
1/2 ks cibule 
2 vejce
1 lžíce vody
1 špetka kypřícího prášku 
Sůl 
Mletý kmín 
Navrch šunka, sýr, případě protlak, provensálské bylinky

POSTUP:

Nejprve si rozmixujeme len na mouku, přidáme k němu psyllium, kypřící prášek, sůl a kmín, poté nakrájíme cibulku na drobno a přidáme. Přiklepneme 2 vejce, případně naředíme vodou a pořádně promícháme. Poté těsto pomocí lžičky natlačíme do formiček na bagetky (mám silikonovou od firmy @giftlab.cz) a prostředek malinko prohloubíme. Takhle dáme bagetky péct na horkovzduch 150° 10 min. Poté bagetky vyndáme, potřeme protlakem, navrch dáme šunku, sýr, koření a dopečeme dalších 10 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:

289 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 10 g z toho cukry 4 g
Tuky 17 g z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Vláknina 14 g

Žádné komentáře:

Okomentovat