čtvrtek 1. srpna 2019

Smažák a hrany


Krásné čarodky přeju ❤
Tak se mi přihlaste do komentářů, kdo nejen v dětství tuhle prasárnu vyloženě miloval 😍 To byly doby, hranolky hezky z friťáku obalené olejem, sýr z oleje jakbysmet a ideálně navrch ještě aspoň lžíce tatarky 😂 Můj názor je takový, že nevidím důvod si párkrát za život tuhle smaženou dobrotu nedat, ale myslím, že mít to dvakrát do týdne na talíři taky není úplně ideální 😄 Ještě že i tohle jídlo se dá udělat v lehčí variantě 😉 Hrany z trouby, sýr sice z fritézy, ale z horkovzdušné (značka @delimano.cz ) a k tomu nějaká zeleninka. Vzhledem k tomu, že takhle by jídlo obsahovalo převážně jen sacharidy a tuky, jsem si místo kila tatarky dopřála tuňáka, který oběd vybalancuje nějakou tou bílkovinou a plnohodnotný oběd je myslím na světě 👌 Přemýšlíte o jídle i takhle? Co vám chybí a co přebývá? Myslím, že to není na škodu, i přestože třeba nepočítáte kalorie jako já je dobré mít přehled, kde přidat a kde naopak ubrat 😊

RECEPT na 1 porci: 

350 g brambor 
50 g nízkotučného sýra (eidam 30% v mém případě)
1 vejce
30 g neslazených cornflakes (seženete v @dm_dmbio )
50 g tuňáka ve vlastní šťávě
Zeleninka
Sůl

POSTUP:

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné hranolky, dáme na plech na pečící papír, osolíme (můžeme přidat i oblíbené koření) a dáme péct do trouby hezky dozlatova. Mezitím si připravíme sýr, který vyválíme v rozmíchaném osoleném vajíčku a obalíme v rukou nadrcených cornflakes. Můžeme ještě malinko posolit. Na závěr pečení hranolek šoupneme sýr do horkovzdušné fritézy @delimano.cz  na 140° asi 10-15 minutek (můžete zkusit i troubu). No a pak už jen talíř doplníme zeleninkou a tuňákem.

NUTRIČNÍ HODNOTY na celou porci:

602 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 77 g z toho cukry 5,6 g
Tuky 14 g z toho nasycené mastné kyseliny 7 g
Vláknina 6,3 g

Žádné komentáře:

Okomentovat