pátek 24. ledna 2020

Kakaové řezy


Tak tu máme zase něco ke kafíčku 🙈 Vzhledem k tomu, že jsem měla chuť na něco kakaového, ale ne zrovna na perník, rozhodla jsem se udělat něco trochu svěžího, nepřeslazeného a hlavně s krémem, protože takové zákusky já můžu 👌A tak jsem vytáhla velkou formu, upekla korpus a pak už jen vrstvila a vrstvila 😊 Tenhle dezert zvládne i ten, kdo má obě ruce levé (🙋‍♀️) a hlavně nezabere tolik času, takže s chutí do toho! 👍 Benefitem pro mnohé z Vas může být i fakt, že je to dezert bez klasické mouky, a i tak je opravdu vláčný a měkký 😊

RECEPT:

▪️150 g mandlové mouky (používám jemně mletou od Lifelike 👉 @fitness007cz ) ▪️50 g kokosové mouky
▪️40 g proteinu (já použila Biotech USA Pure Whey Bourbon Vanilka 👉 @fitness007cz )
▪️20 g kakaa
▪️2 vejce
▪️30 g kokosového cukru (od Country Life, nové na @fitness007cz )
▪️170 g řeckého jogurtu
▪️15 g čekankového sirupu
▪️330 g mléka

Náplň:

1 balení tvaroh nizkotucny
1 balení tvaroh hrudkovity
Protein
1 ks banán
Navrch:
Arašídové máslo tekuté
Hořká čokoláda (miluju 81% z Lidlu)

POSTUP:

Smícháme oba druhy mouky, přidáme protein, kakao, kokosový cukr, k nim přiklepneme vejce, přidáme řecký jogurt, čekanku a mléko. Pořádně promícháme, dokud nevznikne tekutá směs. Žloutky oddelime od bílků, žloutky přimícháme ke směsi a bílky vyšleháme na sníh. Ten opatrně vmícháme ke zbytku. Do máslem vymazané a moukou vysypane formy vlijeme těsto a pečeme na 180° zhruba 40 minut (poznáte pomocí špejle, kdy je hotové). Mezitím připravíme krém, na který smícháme tvarohy spolu s proteinem a rozmačkaným banánem. Navrstvíme na vychladlý korpus. Poté roztopíme čokoládu, smícháme s aramáslem a navrstvíme na krém. Necháme ztuhnout v lednici.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci cca:

178 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 9 g z toho cukry 6 g
Tuky 10 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 4 g

Žádné komentáře:

Okomentovat