čtvrtek 30. ledna 2020

Quinoa koláč bez mouky


V životě by mě nenapadlo, že z quinoa může někdy vzniknout takhle výborný koláč, který je vláčnýa nadýchaný, aniž by v něm byla mouka, ale světě div se, stalo se 🙊 Tak Vám se přidám slíbený recept, protože tenhle vážně stojí za to, je to tak specifická a hlavně ojedinělá chuť, že to zkrátka musíte zkusit 👍

RECEPT forma průměr 11 cm:

100 g uvařené quinoy podle návodu (mám z @goodieczech)
20 g ghí nebo másla (@goodieczech)
1 vejce
2 lžičky kakaa
35 g kokosového cukru (také mám z @goodieczech)
1 lžička aktivního uhlí pro barvičku (lze vynechat)
70 g proteinu (použila jsem příchuť Biscuit Biotech USA z @fitness007cz)
90 g mléka
Troška prášku do pečiva

POSTUP:

Uvařenou quinou dáme do mixéru a spolu s vajíčkem a ghí ji rozmixujeme do hladká. Poté přendáme do misky, kam přidáme kakao, uhlí, prášek do pečiva, kokosový cukr, protein a na závěr doředíme mlékem. Formu vytřeme máslem, vyložíme pečícím papírem a vylijeme do ní směs, kterou dáme péct na 180° asi 40 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (z 10 kousků):

100 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 9,5 g z toho cukry 3 g
Tuky 4 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,5 g
Vláknina 1 g

Žádné komentáře:

Okomentovat