neděle 30. srpna 2020

Kokosovník

 

RECEPT:

(2 menší dorty průměr 11 cm)

Pláty:
180 g špaldové mouky hladké
400 g kokosové mouky
70 g proteinu (použila jsem Biotech Čokoláda Arašíd)
50 g kokosového oleje
5 ml olivového oleje (lze nahradit kokosovým)
2 špetky skořice
70 g medu
3 ks vejce
1 banán (cca 130 g)
Zhruba 400 g mléka
Krém na 1 dort:
500 g tvarohu z vaničky
Třtinový cukr
Protein
2 lžíce arašídového másla
Hořká čokoláda
Kakao


POSTUP:
Troubu nahřejeme na 180°C. Nejprve smícháme v míse špaldovou a kokosovou mouku, protein a skořici. Vedle si smícháme vejce spolu s roztopeným medem, kokosovým olejem, olivovým olejem a s rozmačkaným banánem. Tuto směs postupně přidáme k sypké a opatrně zpracováváme, zároveň postupně přidáváme mléko, dokud nevznikne kompaktní méně lepivé těsto. Každá koko mouka saje jinak, takže je možné, že budete potřebovat více mléka. Poté ideálně na silikonovém pomoučněném válu vždy vezmeme kus těsta, rozválíme, vykrojíme pomocí formy na dort kolečko (já měla průměr 11cm) a přeneseme na pečící papír na plech. Kdyz zaplníme plech, dáme ho do trouby a každý plech pečeme 8 až 9 minut, dokud okraje nezezlátnou. Poté necháme vychladnout pod utěrkou a takto opakujeme,dokud nezděláme těsto. Mezitím si připravíme náplň smícháním tvarohu, roztopené hořké cokosky, kakaa, aramásla a proteinu. TIP pro vás od vás, který já neudělala! Každý vychladlý plát potřeme pořádně mlékem až na spodní plát (nebo do mléka namočíme), aby nebyly tvrdé! Poté položíme spodní plát, potřeme slabou vrstvou krému, na něj dáme další plát, opět potřeme a takto opakujeme, až vznikne celý dort. Poslední plát také potřeme a zároveň naneseme krém i na boky dortu. Na ozdobu můžeme posypat strouhaným kokosem. Takto necháme ztuhnout v lednici, před podáváním vyndáme na pokojovou teplotu alespoň půl hodky dopředu.


NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
360 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 30 g z toho cukry 19 g
Tuky 13 g z toho nasycené mastné kyseliny 7 g
Vláknina 14 g

Žádné komentáře:

Okomentovat